top of page

Døden inspirerte meg til å velge livet.


Etter å ha kjørt kroppen min hardt i flere år, måtte det 2 hjertestans til før jeg kunne finne veien ut. Det var først når jeg var på den andre siden at jeg kunne se mine feilgrep, det var først når jeg skjønte at jeg egentlig burde vært død at jeg greide å gjøre forandringer for meg selv og de rundt meg.

Nå skal jeg fortelle min historie, dette er kun et kort sammendrag. Den handler i hovedsak om steroider, narkotika og vold. Etter å ha vært en aktiv fotballspiller så ble jeg introdusert for steroider for første gang. Dette fikk vi kjøpt i en bil fra bagasjerommet rett utenfor treningssenteret. På denne tiden visste man ikke like mye om bivirkninger som man gjør i dag. Vi ble lovet at ved å bruke riktige doser så skulle vi ikke få noen bivirkninger. Dette var selvfølgelig feil. Allerede ved første dose begynte det å skje ting med kropp og sin.

Jeg skal ikke legge skjul på at de første årene var gode, Jeg gikk fra å være en sjenert gutt, til å bli et ukontrollert muskelmonster på 115 kg. Jeg så ikke langtidseffektene og hvordan det påvirket meg negativt.9/10 får store bivirkninger på sikt, inkludert hjertestans, hjerteinfarkt og psykiske problemer. Steroider og narkotika har tatt 15 av mine nærmest venner.

I miljøet var det mye festing, vi var i et miljø hvor det å ta narkotika var normalt. Det begynte med at jeg var avhengig av sterke sovemedisiner for å få sovet, noe mange misbrukere blir avhengige av. En kveld når jeg var i 30 årene prøvde jeg kokain for første gang, da åpnet det seg en ny verden for meg. Tilslutt ble hverdagen fylt av en cocktail med forskjellige mikser, noe for å få meg til å fly og noe for å få meg ned igjen.

Å være avhengig av narkotika er ekstremt dyrt. Jeg endte opp med å miste hus og bil, det ble solgt på tvangsauksjon. Jeg mistet treningssentret jeg hadde startet, det som jeg hadde jobbet hardt for og som betydde mye for meg. Verdier for 3 millioner kroner var borte. Venner og familie trakk seg unna, de ville ikke være med den personen jeg hadde blitt. De ville ikke være vitne til at jeg sakte med sikkert drepte meg selv.

Så sa kroppen sterkt ifra, jeg fikk mitt første hjerte hjerteinfarkt i 2009. På 3 år hadde jeg 7 hjerteinfarkt og 2 hjertestans. Hjertet mitt stanset totalt og jeg burde i teorien vært død. Den eneste grunnen til at jeg lever i dag er fordi fantastisk helsepersonell har reddet meg gang på gang.

Jeg fant meg selv i en kjeller etter å ha mistet alt! Jeg hang i feil miljø og med feil folk, det endte med at jeg ble en kjenning for politiet. En kveld ble det en biljakt, jeg i en bil og politiet i bilen bak meg. Jakten varte i halvtime, da gikk jeg tom for bensin og de fikk tak i meg. Det endte med at jeg ble sendt på arresten og deretter til Oslo i fengsel. Der sa jeg jeg ja til å få hjelp.

Når man misbruker steroider blir man ekstremt selvopptatt og hissig. Alt handler om når og hva du skal spise, du må få inn nok trening og tid, dette blir din første prioritert, alt annet må vike. Du ser kun seg selv og dine behov. Det finnes mange pårørende som har levd og som lever med mennesker som misbruker steroider, en misbruker er ikke en god ektemann eller en god familiefar[lj1] .

Jeg ønsker å bruke min erfaring til å hjelpe andre, i samarbeid med Oslouniversitet sykehus, «Steroideprosjektet» ledet av Christine Wisløff. Vi har reist mye sammen rundt i Norge, vi har holdt foredrag og seminar rettet mot ungdom og helsepersonell. Hensikten er å kunne forebygge bruk av narkotika og steroider, veien fra steroider og til andre narkotiske stoffer er kort.

Christian Bærøe Mathisen

270 visninger0 kommentarer
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page